De juiste huurder

Nadat u alles juridisch en praktisch goed heeft voorbereid komt vervolgens misschien wel de belangrijkste fase in het verhuren van uw woning: het vinden van de juiste huurder.

Voordat u in zee gaat met een huurder:

  • verifieer of de huurder daadwerkelijk de persoon in kwestie is middels het controleren van de identiteit van de huurder
  • verifieer of de huurder(s) financieel draagkrachtig genoeg is om de huurprijs goed te kunnen betalen middels salarisspecificatie en werkgeversverklaring
  • zorg dat er een goede match is tussen de woning en de huurder(s)

Met het laatste punt wordt bedoeld dat een luxe vrijstaande woning niet geschikt is voor studenten en een gemeubileerd appartement in Amsterdam te huur voor een periode van één jaar niet geschikt is voor een Nederlands stel met een kind dat graag langere tijd wilt huren.

Veel verhuurders in grote steden, met name in Amsterdam, kiezen ervoor om hun woning te verhuren aan zogenaamde Expats. Dit zijn mensen uit het buitenland die voor een bepaalde periode in Nederland komen werken, veelal voor multinationale bedrijven, en tijdelijk, bijvoorbeeld twaalf maanden, een gemeubileerde woning willen huren. Ideaal als uw als verhuurder zelf besluit om tijdelijk in het buitenland te gaan werken of als uw de woning nog niet wilt of kunt verkopen.