Screening huurders met Huurderscheck

De Verhuurcommissie.nl Huurders Check; ontzorging voor verhuurders en beheerders In de vastgoedwereld zegt men wel eens: “Beter niet verhuurd, dan slecht verhuurd!” Hiermee wordt eigenlijk bedoeld dat het verhuren aan de juiste huurder misschien nog wel belangrijker is dan de uiteindelijke huurprijs of bijvoorbeeld de duur van een huurovereenkomst. Immers, een niet betalende huurder of een huurder die overlast veroorzaakt heeft het Burgerlijk Wetboek in de rug, geniet een vergaande huurbescherming en is helaas niet gemakkelijk uit een woning te krijgen.

 

Middels de Huurders Check van Verhuurcommissie.nl verkrijgt een verhuurder of beheerder meer zekerheid over de kwaliteit van de huurder. Via een aantal eenvoudige stappen kunt u de Huurders Check uitvoeren waarbij er onder andere wordt gevraagd naar het identiteitsbewijs van de huurder, geboortedatum en verblijfsgegevens (woonadres). De uitkomst van de screening vindt u terug in een screeningsrapport en is essentieel in de besluitvorming om wel of niet te verhuren aan een kandidaat huurder.

De Huurders Check is geen 100% garantie Vanzelfsprekend is de uitkomst van een Huurders Check niet een 100% garantie op een kwalitatief goede huurder. Het is belangrijk om alert te blijven op verdachte signalen, een huurder zelf na te trekken middels Google en soms zelfs te luisteren naar uw gevoel en instinct.

Waarborging van de privacy bij de Huurders Check Bij het uitvoeren van de Huurders Check worden persoonlijke gegevens van kandidaat huurders vertrouwelijk en discreet behandeld en uitsluitend waar nodig gedeeld met derden. Hiermee wordt de privacy van potentiële huurders zo goed mogelijk gewaarborgd. Wij verwijzen in dit kader naar onze privacyverklaring welke u kunt terugvinden op de website.