Tijdelijke verhuur

Er kunnen tal van redenen zijn voor het tijdelijk verhuren van uw woning. Denk aan het aankopen van een woning ter belegging, een tijdelijk verblijf in het buitenland, proef samenwonen of bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe woning. Door mogelijk verminderde marktomstandigheden op de woningmarkt verloopt de verkoop van de huidige woning wellicht niet zoals verwacht en wordt u genoodzaakt de woning tijdelijk te verhuren.

Om erachter te komen wat de procedures en regels zijn inzake tijdelijk verhuren moet een huiseigenaar een hoop onderzoek verrichten. Gelukkig heeft Verhuurcommissie.nl een zo compleet mogelijk overzicht gemaakt. Leest u het overzicht nauwkeurig en bekijk wat voor u van toepassing is. Door de complexiteit van tijdelijke verhuur adviseren wij om na de oriëntatiefase een aangesloten verhuurmakelaar in de arm te nemen voor het begeleiden van de verhuur en het screenen van de huurder.

Voor tijdelijke verhuur van een woning moet een verhuurder in bepaalde situaties een vergunning aanvragen bij de gemeente waar de woning is gelegen. Dit is het geval als er sprake is van verhuur op basis Huisbewaring en verhuur op basis van de Leegstandwet.