Wetten en regels

Op deze pagina trachten wij de wetgeving wat betreft het verhuren van woonruimte in Nederland zo goed en compleet mogelijk uit te leggen. Wij hebben de Wetten en Regels voor u gestructureerd middels een zogenaamde vraag en antwoord indeling. 

Er zijn wetten en regels met betrekking tot onder andere huurbescherming, huurprijzen, opzeggen, huurverhoging en ontbinding welke zijn vastgesteld door zowel de overheid als op gemeentelijk niveau. 
 
Vervolgens worden de huidige wetten en regels vertaald naar de praktijk vanuit het perspectief van de verhuurder. Wanneer is een huurovereenkomst tijdelijk, is het voordelig om mijn woning gemeubileerd te verhuren en wat is de maximaal toegestane kale huurprijs voor mijn woning? 
 
Het verhuren van uw woning heeft ook fiscale gevolgen. Zodra de woning niet meer uw hoofdverblijf is, vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek. En hoe zit het met de gemeentelijke belastingen? 

Nogmaals: de informatie op de website is niet uitputtend en tevens niet bedoeld als advies. Voor advies dient u contact met ons op te nemen door het contactformulier(en) op de website in te vullen.